Полезна информация

Къде да отидем на плаж в Сандански?

Така нареченият “Австрийски хотел” или сега хотел Сандански разполага и с детски открит басейн.

Водата във външните басейни в хотел „Медите“ е съвсем студена, което за летните горещини е предимство, но за посещение през май и септември не е подходящо за деца.

Откритият басейн на комплекс „Панорама“ е до гора, прохладно и приятно, но площта за плажуващи не е голяма и се препълва. Посетителите са основни млади хора, шумни компании.

Може да посетите басейните на хотел „Шарлопов“ или „Едите“, намират се на една и съща улица, посока „Попина лъка“ в Пирин планина, от другата страна на реката.

Друг варинат са басейните на Плувния интернат. Намират се в самия парк, посещават се от много деца и ученици.

Градският плаж също е съвсем близо, разходката и на отиване и на връщане е приятна, през парка.

На басейн, плаж и спа в Сандански

Къде да хапнете в Сандански

Когато сте на гости в нашите апартаменти в Сандански, най-близо до Вас е ресторант „Голчев“ (0885346656; 074631754). Посоката е по ул. “Пирин” към Пирин планина – на самото обръщало на автобусите, на последната спирка към Санаториума. Ресторантът винаги е пълен и е най-добре да се обаждате да си запазите място. Не очаквайте светкавично сервиране, но кухнята е добра. Има хубава детска площадка за игра и е подходящо за посещения и с деца. Цените са приемливи.

Ако искате да комбинирате обяда с разходка в Сандански, то в центъра на града е ресторант “Оазис” – срещу банята “Хамам”, покрай фонтанчето и до римската Базилика. Кухнята е добра и сервитьорите са любезни, а цените са нормални. Телефони: 0746 29001 и 0879666365.

По-скъп, но с добра кухня е ресторант „Едия“, от другата страна на реката, след Градския парк и Гранд Хотел “Пирин” посока Пирин планина. Най – удобно е да отидете с кола.

Нощувки и вечеря в Сандански

Разходка в парка в Сандански

Излизате от къщата, тръгвате на ляво, посока запад.
Слизате по стръмната улица „Хаджи Димитър“, която свършва в парка. Там завивате на дясно и от лявата страна са стълбичките и алеята към парка.

Покрай реката са направени нови паркови съоръжения за всички възрасти – от най-малки дечица до фитнес уреди за възрастни. За да стигнете до тях, слизайки от Смилово като пресечете реката в парка, тръгнете на ляво по десния южен бряг на реката. До централния плаж също е изграден фитнес център на открито, повече за мъже. До него са съоръжения за скейбордисти.

Разходката около езерото е прекрасна. Децата мокат да карат кънки и тротинетки. Ако си вземете топка, полянките стават за ритане.За баскетбол има и игрища в парка.

Ако се разхождата по течението на реката и стигнете до „Австрийския хотел “ сега  хотел Сандански“ можете да продължите нодолу по алеята покрай реката. Децата могат да карат кънки или колела на спокойствие, изградени са кътове за сядане, шах.

Покрай реката стигате и  до пазарчето. То е разделено на две: Едната част е „Старата“ , под навес, прилича на български варинат на  Капълъ чарши, но щандовете за плодове и зеленчуци си струват. В Сандански доматите, краставици, салати са български и произведени от оранжериите по поречието ан р.Струма. Имат вкус. „Новата“ част на пазара продължава пак покрай реката, но трябва да имате търпение да преминете през сергиите и да не губите от поглед реката. Накрая на „Новия“ пазар е автогарата и магазин „Била“.

Разходка в парка в Сандански - забавления за деца и още

Еднодневна разходка до Резиденцията

С автомобил  пресичате главната улица, преминавате реката, на светофара завивате на ляво и на кръстовището с Австрийския хотел завивате на дясно.
След „Медите“ продължавате по главния път. Няма никакви табелки, но след като преминете с.Поленица и главният път започва да се спуска, завивате на ляво.

Паркингът на резиденцията е безплатен. Паркът е огромен и може да ви отнеме един ден, особено ако сте си набавили одеало и принадлежности за пикник.

Направени са специални пътеки за тичане, ходене, крайните са с асфалт, вътрешните са с плочки. Асфалтовите са подходящи са колела, колички, тротинетки, кънки. Освен до основната сграда на Резиденцията, можете като се разхождате в парка да стигнете до старата сграда за персонала, сега хотел „Карталовец“.

Еднодневна разходка до Резиденцията